Автор: , Радио ВарнаДепутатът от БСП за България Борислав Гуцанов отправи

...
Автор: , Радио ВарнаДепутатът от БСП за България Борислав Гуцанов отправи
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов от БСП за скандалния запис: Извършва се реален парламентарен преврат

Автор: , Радио Варна

Депутатът от " Българска социалистическа партия за България " Борислав Гуцанов насочи остри обвинявания към представителите на първите две политически сили у нас след абсурда с изтеклите записи от Националния съвет на " Продължаваме промяната " от 21 май.

В предаването " Позиция " в ефира на Радио Варна, Гуцанов дефинира абсурда като най-големият за последните 30 години на политическата сцена в България.

Той и неговите сътрудници от групата на Българска социалистическа партия вчера напуснаха демонстративно пленарната зала при разглеждането на законопроекта, обвързван с основния прокурор.

" Напуснахме залата, тъй като съгласно нас трябваше да бъде прекъснато незабавно Народното събрание. Още на секундата след излизането на този запис. Нямало е такова национално изменничество и двуличие. Още повече, че този закон, след гледането му на среднощна комисия, се вкарва в деловодството на Народното събрание в 10:50 минути примерно, а 5 мунити по-късно влиза в зала. Кой го е прочел за 5 минути? Или просто с този закон вършат всичко допустимо да спасят кожата на господин Борисов, само че не и освен неговата. Знаем че има и много въпросителни и за господин Кирил Петков по отношение на доставките на газ. Затова ли го бързат този закон? ", попита сбито Гуцанов и подсети, че Българска социалистическа партия е била от първите политически сили, поискали отстраняването на основния прокурор.

" Това е реален парламентарен прелом, който се прави с дейностите на тези хора ", сподели още Борислав Гуцанов, визирайки първите две обединения.

Малко по-рано в " Позиция " Даниел Митов от ГЕРБ-СДС и Даниел Лорер от ПП-ДБ дефинираха абсурда със записа като сценарий, с който се цели да няма държавно управление с втория мандат, което учуди Борислав Гуцанов.

" Аз се удивлявам по какъв начин е допустимо да разясняват, че това е сюжет, в случай, че те го приказват в прав текст това нещо на тяхно съвещание. А в този момент приказват за сюжет. Тези хора са за арестуване ", разяснява Гуцанов.

" С това, което се разигра, считам че на секундата би трябвало да изоставен Народното събрание, в случай че имат най-малко малко останал морал. Извинявайте, само че някой да приказва, че съгласува разследващите служби на България с непознато посолство, в случай че това не е национално изменничество, аз не знам какво е ", разяснява още депутатът от Българска социалистическа партия.

Във вторник следва чуване в Народното събрание на представители на профилираните служби във връзка със абсурда. 

Бюджетът е с приоритет

Според Борислав Гуцанов държавният бюджет би трябвало да бъде главен приоритет в работата на депутатите.

" Не можем да оставим хората от държавния и общинския бранш без заплати. Не можем да оставим пенсионерите и хората с някакви нужди без средства. Не можем да оставим стопанската система просто ей по този начин. Затова приемането на бюджета е основно ", разясни Гуцанов.

" Те нямат различен късмет, тъй като знаят, че няма кой повече да гласоподава за тях и да ги избере за каквото и да е било ", разяснява Борислав Гуцанов във връзка афишираното желание от първите две обединения да продължат договарянията, макар записа. Той ги дефинира като " коалиция на омертата ".



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР